Wie zijn we

De Stichting Nederlands Opleiding- en Kenniscentrum voor Arbeid onder Overdruk: kortweg de Stichting NOK, behartigt het belang van de civiele sector Werken onder overdruk en huisvest onder andere het College van Deskundigen Civiele Sector Werken onder Overdruk  (Duikarbeid, Caissonarbeid en Hyperbare Geneeskunde).

Daarnaast verzorgt Stichting NOK, de werving en selectie van duikpersoneel, verzorgt zelf opleidingen en/of fungeert als loket voor opleidingen verzorgd door derden, bijv. de Defensie Duikschool.

Voor de werving en selectie van het duikpersoneel heeft de brancheorganisatie NADO (www.nado.nu) Stichting NOK verzocht met enige regelmaat een Informatiemiddag te verzorgen. Ca 1x per zes weken wordt een Informatiemiddag voor geïnteresseerden georganiseerd. Daarbij ligt de nadruk op informatie over "Hoe word ik Beroepsduiker", de Nederlandse wet- en regelgeving en dan met name het SZW certificatiestelsel, waar werkt de beroepsduiker, hoe kom ik in contact met duikbedrijven, etc.

Omdat in Nederland weinig tot geen opleidingsplaatsen duikarbeid (modules A1 t.e.m. B4 in één aansluitende opleiding) meer beschikbaar zijn heeft de Brancheorganisatie NADO een studie verricht en een buitenlandse duikschool bereid gevonden naast haar reguliere duikopleidingen ook duikopleidingen te verzorgen met een Dutch package, dit houdt in dat deze school 2x 2 weken typische Nederlandse zaken doceert, maar ook studenten die problemen hebben met de taal bijlessen laat geven door een Nederlandse instructeur. De Noorse school nodigt de civiele Nederlandse certificerende instelling, de NDC CI, uit om voor deze studenten  de examens,  theorie en praktijk, in Noorwegen af te nemen.

Momenteel biedt de Noorse Duikschool NYD www.nyd.org duikopleidingen met een Dutch package aan.

NOK verzorgt slechts de informatievoorziening in het kader van werving en selectie over het traject hoe beroepsduiker te worden.

In het kader van de belangenbehartiging verstrekt NOK adviezen over duikveiligheid.

 

De Stichting huisvest het College van Deskundigen Civiele Sector. 
www.cvdcsnokwoo.nl

 

 

 

De personele ondersteuning van Stichting NOK wordt verzorgd door ASK Dienstencentrum BV

Fotogalerie:

Svitzer-Salvage-2014-Ulf-goedgekeurd-voor-gebruik-(36).jpg IHC-Hytech-foto-voor-website-2014-(7).jpg IHC-Hytech-foto-voor-website-2014-(9).jpg Svitzer-Salvage-2014-Ulf-goedgekeurd-voor-gebruik-(7).jpg DUC-Urk-2014-mogen-we-gebruiken-(17).jpg IHC-Hytech-foto-voor-website-2014-(5).jpg IHC-Hytech-foto-voor-website-2014-(10).jpg IHC-Hytech-foto-voor-website-2014-(4).jpg DUC-Urk-2014-mogen-we-gebruiken-(22).jpg IHC-Hytech-foto-voor-website-2014-(2).jpg IHC-Hytech-foto-voor-website-2014-(6).jpg Svitzer-Salvage-2014-Ulf-goedgekeurd-voor-gebruik-(33).jpg IHC-Hytech-foto-voor-website-2014-(8).jpg IHC-Hytech-foto-voor-website-2014-(3).jpg IHC-Hytech-foto-voor-website-2014-(1).jpg