Vrijdag 27 april 2012 is dhr. Cees Barten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving deze Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange onbaatzuchtige inzet voor de professionele duikindustrie in Nederland.

Hij was van 2003 tot 2012 werkzaam als voorzitter van het bestuur van de stichting Nationaal Duikcentrum. Onder zijn leiding is een Arbeidscatalogus voor de branche ‘Werken onder Overdruk’ tot stand gekomen. Deze catalogus is van groot belang voor allen die hun werkzaamheden onder hogere dan atmosferische druk moeten uitvoeren. Hieronder vallen niet alleen duikers en caissonwerkers, maar ook mensen die in de hyperbare behandelkamer van een ziekenhuis werkzaam zijn. Onder zijn leiding is er een splitsing tot stand gekomen binnen het Nationaal Duikcentrum zelf. De opleidingstak is volkomen onafhankelijk geworden van de certificerende instelling, waardoor de het opleiden van duikers is losgekoppeld van het examineren van duikers. Hierdoor is de situatie die vergelijkbaar is met “de slager die zijn eigen vlees keurt”, definitief voorbij. Het zal duidelijk zijn dat dit de kwaliteit en dus de ook de veiligheid van de opgeleide duikers zeer ten goede komt.

Dhr. Barten heeft zich in alle rollen en functies die hij heeft vervuld, steeds een zeer beminnelijk mens getoond, met zowel aandacht voor het individu als voor de branche. Op verschillende vlakken van dit vakgebied is hij nog steeds actief en vooral enthousiast.

 

Dhr. Barten ontvangt felicitaties van de burgemeester van Barendrecht nadat deze de versierselen, behorend bij de rang van Ridder in de Orde van Oranje Nassau, had opgespeld.

Met dank aan

Deze website is tot stand gekomen met foto-bijdragen van:
Smit Salvage BV, Noordhoek Diving BV, DUC Diving BV, Duikcombinatie Nederland, W. Smit Duik- en Bergingsbedrijf BV.